Karin Haugaard
KomHjem
Første opslag i KomHjem
Velkommen til KomHjem Jeg hedder Karin Haugaard og er familievejleder, sundhedsplejerske, sundhedsantropolog og specialist i relationer og tilknytningspsykologi.
Denne side er tænkt som et online drop in-sted for forældre og andre interesserede, der er ramt af at skulle være hjemme i forbindelse med nedlukning af Danmark, da dette er en tid, der kan opleves ekstra hård for nogle af os forældre. På siden kan man den næste tid få inspiration, og vende spørgsmål om at være hjemme sammen i sin familie og med sine børn. Søren Kierkegaard har sagt, at når man kommer ud for en krise, om den så er personlig eller global, så har man pligt til at udvikle sig. Det handler derfor efter min mening ikke bare om at komme tilbage til, der hvor vi var – både hvad angår familielivet eller samfundslivet – men derimod at lære i situationen, vokse og udvikle os med de nye indsigter krisen kan give.
Jeg vil inspirere dig til at bruge den øgede hjemmetid til mere nærvær, øget eftertanke og til kærligt at se på dit forældreskab og ikke mindst se dine børn på en fornyet måde - vende energien indad.
Jeg vil hver dag komme med inspirationsnedslag og øvelser, som du og din familie kan lege med i den næste tid. Indslagene og øvelserne vil blive kommenteret og diskuteret med Sidse – hun er sociolog, praktiserende mor til 3 børn, og lige nu ramt af at skulle være hjemme med børnene. Alle er i øvrigt også velkomne til at dele oplevelser og stille spørgsmål i gruppen. Inspirationsnedslagene og øvelserne kan hjælpe med eftertanke, refleksion og udvikling i forhold til at komme mere ”hjem” i sig selv. Temaerne vil blive introduceret og uddybet dag for dag i et roligt tempo. Nogle øvelser kræver mod og nænsomhed, og jeg er med jer her ved siden af. Der er tale om simple øvelser, men jeg lover jer stor effekt, hvis I virkelig giver jeg hen til at prøve dem.
Hvis du skal være helt ærlig med dig selv, venter du så lige nu blot på at stige på hamsterhjulet igen, og på at hverdagen skal begynde som før? Rammes du af en vis frygt for at skulle være hjemme, og sammen med dine børn? Og hvis du igen skal være ærlig, har du – som mange andre – måske meget travlt til daglig og føler, at du ikke har tid nok? Måske tænker du også af og til – eller ofte – at du godt kunne tænke dig at leve anderledes: med mindre stress og mere nærvær og trivsel i familien. Måske har dit barn nogle symptomer på, at jeres hverdag godt kunne være bedre. Det kunne være dit lille barn, der har besværligheder med at spise, sove eller være i sociale sammenhænge. Det kunne være dit lidt større barn eller teenager, der er ængstelig, har angst, problemer med at spise, har skolevægring eller er trist. Endelig kan det være, at I har mange konflikter og oplever situationer, hvor du ikke forstår dit barns adfærd. Det kræver tid og ro og nærvær at få øje på uhensigtsmæssige mønstre og dårlig trivsel i familien, og at kunne få øje på sammenhænge i disse mønstre. Den tid har du måske nu, hvor du er tvunget til at være hjemme. Måske er der tid til at udvikle eller efterse dit familieliv og skille dig af med de vaner, som du ikke har brug for mere – som slet ikke gør dig eller din familie godt. Jeg tænker, at denne tid kunne være en invitation til at øve os alle i at være gode til at være hjemme og hjemme i os selv, og lære vores børn vigtigheden af at være hjemme i sig selv. Så tror jeg, at vi kan etablere et mere bæredygtigt familieliv for både børn og voksne.
Se facebookside: KomHjem
https://www.facebook.com/Familievejledningkarinhaugaard/posts/108549144109191?__tn__=K-R
